Fitspiration

14-07-2017

Run!:

Beginnen met hardlopen? Doe het nu!

Toen ik, ongeveer 3 jaar geleden, besloot te gaan hardlopen, nam ik bewust de keuze omdat in de zomer te doen. Om die reden had ik er dan ook geen moeite mee om te gaan beginnen, en besloot ik niet om het ‘beginnen’ uit te stellen, omdat ik wist dat dat het beste moment was om het te doen. Ik downloadde een schema, las veel op internet en ging de deur uit. Een niet afgemaakte training later kwam ik uitgeput thuis, vol motivatie om hier een succes van te maken. Nog steeds denk ik dat de zomer/het voorjaar het beste moment is om te beginnen met hardlopen, daarom natuurlijk ook deze blog. 


Lees verder
21-06-2017

Fitspiration:

30 dagen planken challenge

De plankoefening (oftewel: planking) is een goede oefening die door veel mensen vervloekt wordt omdat hij zo zwaar is. Het grote voordeel daarvan is wel dat je ook maar weinig tijd nodig hebt om resultaat te boeken.


Lees verder
20-02-2017

Run!:

Hardlooptips van bekende hardlopers

Hardlooptips, mijn blog heeft er ondertussen al behoorlijk wat in zijn bestand. Sommigen heb ik al doende ontdekt, anderen heb ik met veel liefde overgenomen van de echte kenners. Die tips van kenners zijn natuurlijk super handig, maar nog veel handiger zijn tips van ervaringsdeskundigen. Die het hardlopen begrijpen door het lopen, en niet door het onderzoek doen, of door de kennis van het menselijk lichaam. De échte kenners dus eigenlijk! Het gaat vandaag dan ook niet om tips over het toevoegen van extra kilometers of het sneller worden op de 5k. Het gaat om tips over de mindset, het gedeelte tussen je oren dus.


Lees verder
27-01-2017

Run!:

Loop je nog ?

Op 30 december, net voor de goede nieuwjaarsvoornemens waargemaakt moesten worden plaatste ik een artikel met tips om het hardlopen wel te houden. Nu schijnt het zo te zijn dat je ongeveer 3 weken nodig hebt om van iets een gewoonte te maken. Ik ben dan ook benieuwd, loopt iedereen nog? En is het al een gewoonte? 


Lees verder
08-09-2016

Fitspiration:

Meet Alexandra Bring

Laten jullie je graag inspireren door anderen? Ik wel! Daarom leek het mij een goed idee om een nieuwe rubriek te beginnen, namelijk; fitspiration. Wat je hier zult vinden? Nou ja, inspirerende mensen.


Lees verder