Doelen voor: juli

Juni is alweer voorbij, voor je het weet is het jaar alweer door midden. Ja, het jaar schiet nu echt op! Afgelopen maand had ik weer wat doelen voor mezelf opgesteld, vandaag gaan we even kijken of ik die ook daadwerkelijk heb behaald.

Doelen voor.. juni

Oke, ik kan jullie alvast vertellen dat ik niet alle doelen heb gehaald. Om te beginnen met de halve marathon van Zwolle, die liep ik niet. Ik werd gepest door een hardloopdip, en maakte dat ik niet genoeg trainde en al helemaal niet genoeg vooruit ging. In plaat van het neerzetten van een goede tijd hield ik mij in juni bezig met het klimmen uit deze dip. En dat is gelukt, ik train ondertussen weer 4 keer per week met veel plezier. Daar heb ik wel wat voor moeten doen. Ik heb mijn doelen aan de kant gezet en de druk van de ketel gehaald. Ik heb een paar dagen gelopen, zodat ik het zou gaan missen en ik deed alleen maar trainingen die ik leuk vond. Niet om er beter van te worden, maar om er in plezier in te hebben en te genieten van het lopen. Dat is allemaal goed gegaan, en hoewel ik er ook wel wat 'waardeloze' (tussen haakjes, geen enkele training is waardeloos) heb gehad, vind ik hardlopen nu wel weer helemaal leuk.

Een paar dagen na halve marathon stond er een 5k wedstrijd op het programma. Bij het inschrijven van deze wedstrijd wist ik al ik hier geen goede tijd op zou lopen, want: halve marathon. Nu liep ik die halve marathon niet, maar ik liep nog steeds geen goede tijd op de wedstrijd. Mede omdat de dip nog niet helemaal weg was, maar ook omdat het 25 graden was, ik niet echt voor de wedstrijd heb getraind en ik veel last van mijn benen had. Een officiele tijd heb ik niet, maar daar heb ik ook geen behoefte aan. In het artikel van vorige maand zei ik dat ik graag binnen 32 minuten binnen wilde zijn, maar ik ga er van uit dat dat niet is gelukt. Ik gok dat mijn tijd net onder de 33 minuten hangt, maar zeker weten doe ik het niet.

Doel 3, uit mijn hardloopdip kruipen, is wel gelukt! Ik ben er weer helemaal klaar en ben nu lekker aan het trainen voor de volgende wedstrijd. Op 2 augustus loop ik mijn eerste 10k-wedstrijd, dus daar ben ik nu voor aan het trainen. Voornamelijk intervaltrainingen, maar ook een aantal duurloopjes om de 10k weer in de benen te krijgen en een tempoloopje hier en daar om aan de snelheid te wennen. Iedere zaterdag staat er een vrije training op het programma, dan doe ik wat ik nodig acht of waar ik zin in heb. Komende zaterdag is dat: winkelen. Maar over het algemeen denk ik dat dan netjes in de loopschoenen sta.

Doelen voor.. juli

In juli staat er geen wedstrijd op het programma, ik kan mij volledig focusssen op de wedstrijd van augustus. Dat voelt goed, want ik neem lieveer meer tijd voor een goede voorbereiding. Daarnaast ben ik blij dat ik daar 10k loop, niet vanwege de wedstrijd zelf, maar omdat ik dan automatisch meer kilometers maak dan wanneer het een 5k training zou zijn. Mijn doelen voor juli zijn wel:

  • Zorgen dat ik mijn studieboeken voor september heb besteld. De verzending kan lang duren, dus ik bestel ze graag ruim van tevoren
  • Ik wil weer een keer 10k in de benen krijgen, want dat is ondertussen al een paar weken geleden. Oh, en daarnaast wil ik ook dat die training goed gaat, zodat ik vertrouwen heb in de wedsrijd
  • En, ik wil mij in juli niet aan kant laten zetten door de warmte, ik wil minimaal 10 keer hardlopen in deze maand. Liefst vaker, maar 10 is mijn absolute minimum.

Wat zijn jullie doelen voor juli?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *