26-04-2016

Do it yourself :

Wedstrijdlogboek

Wedstrijdlogboek

Hebben jullie al eerder een do it yourself gezien? Nee, juist: ik ben niet zo creatief. Toch kwam ik afgelopen week op een heel creatief idee, dat ik graag met jullie wil delen. Namelijk, het wedstrijdlogboek. Want ik zal vast niet de enige hardloper zijn die zijn tijden en pr's wil bijhouden. Toch? Ik ben niet zo goed in knutselen, zoals je ziet.WedstrijdlogboekIk heb dit jaar een aantal wedstrijden op het programma staan. Zo loop ik in ieder geval nog een halve marathon, 1 á 2 keer een 5k race, een 10k race en een hele marathon. De uitslagen, en de bijbehorende records, wil ik graag bijhouden. Leuk om even doorheen te bladeren, bij te houden waar je pr op staat, en om te kijken welke races je misschien weer wilt lopen (want een oud pr, dat wil je natuurlijk niet).Hoe je dit boek precies wil inrichten kun je natuurlijk helemaal naar je eigen smaak doen. Ik heb het boek in 2 delen ingedeeld: deel 1 bevat alle wedstrijden die ik gelopen, met afstand en tijd. Deel 2 is voor mijn pr’s. Dus heb ik een pr gehaald tijdens een wedstrijd, komt die 2 keer in mijn boekje. Zo kan ik ten aller tijden zien welk pr ik heb op welke afstand. Ik heb een pagina voor 5k, 10k enzovoort. Ik kan me ook voorstellen dat je een andere indeling leuker en praktischer vind, daar sta je uiteraard helemaal vrij in. Je koopt namelijk gewoon een blanco notitieboek, en die kun je dan lekker inrichten.Ben je enthousiast? Goed, dan gaan we van start.Wat heb je nodig?
  • Een notitieboek. Het liefst een dikke, dan kun je weer even vooruit

  • Washitape of andere ‘versierdingen’

  • Een schaar

  • Een dikke stift

  • Een pen

  • Je wedstrijdtijden en recordsZo maak je het:
  • Bedenk hoe je het boek in wilt delen. Maak je hem net als mij, bedenk dan voor welke afstanden je pr’s wilt bijhouden en hoeveel pagina’s daar voor nodig zijn. Ik heb voor veelgebruikte afstanden (5k, 10k) 2 pagina’s per afstand genomen, bij minder gebruikte afstanden (4em) 1 pagina.

  • Versier je boekje met alle versierseltjes die je leuk vindt. Ik heb de titels bijvoorbeeld op washitape geschreven, zodat ik een beetje kleur in mijn boekje aanbracht. Je kunt ook stickers of lint gebruiken. Wat je wil.

  • Schrijf de goede titels in het boekje, de goede afstanden en de goede jaartallen (deel 1 is gesorteerd op jaar)

  • Vul de wedstrijden en tijden in en ga weer lekker trainen. Je weet nu welk pr je wilt verbreken! Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie