14-08-2016

Blog:

Zo ben ik begonnen met bloggen

Zo ben ik begonnen met bloggen

Het is nu meer dan een jaar geleden dat ik mijn eerste blogpost online zette. Tegenwoordig is de blog erg veranderd (gelukkig wel allemaal ten goede) en past het veel beter bij mij als mens/blogger. Maar, ik zat ze door mijn tijdlijn te scrollen en bedacht me dat ik nog nooit had verteld waarom ik überhaupt ben begonnen met bloggen. WordbestandjesMijn schrijfleven begon met mijn oude, trage laptop en een heleboel wordbestandjes. Na het lezen van 100.000 boeken had ik de droom een boek te schrijven en dus begon ik iedere week aan een nieuw verhaal. Dat stak ik dan mijn hele week in, maar dan was ik het weer zat. Tijd voor een nieuw verhaal. Die droom heeft dus niet lang bestaan, hoewel het me nog steeds gaaf lijkt. PlazillaMet de wetenschap dat korte verhalen meer mijn ding zijn dan lange verhalen, en ik ontdekte dat met mijn hobby geld te verdienen viel, schreef ik me in bij Plazilla, toen nog Xead. Ik deed het niet om rijk te worden, maar ik dacht: als ik toch schrijf, kan ik het beter ergens doen waar ik iets verdien. Ik schreef een heleboel korte artikelen, niet interessant, ook niet om te schrijven, maar waarvan ik dacht dat ze goed zouden lopen op google. Dat viel tegen, ik had bijna geen lezers en verdiende 1 keer een tientje. De rijkdom viel tegen :)InfonuDaarna schreef ik me in op infonu.nl. Daar waren ze strenger met keuren, dus ik kon mijn schrijven daar beter ontwikkelen dan bij Plazilla. Ik had daarnaast gelezen dat met infonu meer te verdienen viel omdat het veel hoger scoorde in google. Ik maakte een account bij Google Adsense en zette mijn artikelen over. Ik schreef en ik schreef (al die tijd tegen mijn zin) en verdiende nog steeds niets. Eindelijk mijn ogen blogIk realiseerde mij eindelijk dat er bijna geen geld te verdienen was met schrijven, en ik vond het ook niet meer belangrijk. Ik had een baantje, zat financieel goed en schrijven werd weer mijn passie. Ik las al tijden heel veel blogs, onder andere die van Girslove2run en Annemerel, en was al die tijd jaloers dat zij een eigen blog hadden. Ik wilde dat ook. Ik wilde schrijven op mijn eigen plekje, over de dingen die ik interessant vond. Het idee van geld verdienen was op dat moment allang niet meer in mijn hoofd. Ik wilde schrijven voor mezelf, en dat deed ik: op www.tessatamara.nl. Waarom die naam? Ik weet niet of ik het ooit verteld heb, maar ik was bang dat mensen bij www.tessaijmker.nl te snel door zouden hebben dat ik het was. Www.tessatamara.nl was nog steeds persoonlijk, maar minder dan www.tessaijmker.nl. Tegenwoordig sta ik met mijn blogs ingeschreven bij de kamer van koophandel, en heb ik mijn naam toen aangepast naar www.tessaijmker.nl. Dit, omdat mijn blog nu ook mijn portfolio kan zijn, en ik het niet erg vind dat mensen weten dat ik blog. Ieder zijn hobby. Bij de verandering van naam is er meer veranderd: ik ben meer in een niche gaan schrijven. Ik schreef over van alles wat ik leuk vond, tegenwoordig staat mijn blog veel meer in het teken van mij persoonlijk en mijn poging tot gezond leven. Momenteel schrijf ik dus dagelijks op deze blog, en heb ik samen met een groep meiden www.popcornmeisjes.nl opgericht. Een super leuke blog met een breed scala aan onderwerpen. Zoals je misschien wel doorhebt: schrijven is mijn passie, en bloggen zit in mijn bloed. Er gaat geen kwartier voorbij dat ik niet aan mijn blog denk. Of ik nu aan het brainstormen ben voor onderwerpen of ik denk na over waar ik naartoe wil. De blogs zijn altijd in mijn hoofd. Ik zou ze ook nergens anders willen hebben. Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie