Blog: tessaijmker.nl is jarig!

De tijd vliegt, hoe cliché? Toch is het waar, precies een jaar geleden begon ik met bloggen, en de tijd ging sneller dan gedacht. Kijk je mee naar het afgelopen jaar?

tessatamara.nl met bloemen

Jullie weten het misschien nog wel, toen ik begon met bloggen heette dit tessatamara.nl en had ik een oranje layout met bloemen. Toen was ik er helemaal enthousiast over, tegenwoordig vraag ik mij af wat mij toen heeft bezielt. Al doende leert men, zullen we dan maar zeggen. Dat is dan ook echt de grootste verandering die de blog heeft doorgemaakt. Ik was destijds heel enthousiast met de blog, de stijl en het programma wordpress. Toch waren er een aantal dingen die mij niet aanstonden. Ik wilde een nieuwe lay-out, maar ik kon niet omschrijven wat ik wilde. En dat wordpress, dat bleek toch niet zo ideaal. Gelukkig woont de oplossing in hetzelfde huis, want Mark heeft een hele nieuwe blog gemaakt voor mij.

Layout en CMS

Ik zei tegen hem dat ik een witte achtergrond wilde. En oranje, dat blijft een mooie kleur. Verder wist ik niets. Je snapt dat het even heeft geduurd voor er een blog stond waar ik helemaal achter stond. Ik moest ineens overal over nadenken, alles moest getest worden. Super leuk, soms stressvol, maar het nu wel zoals ik het wil. De blog is helemaal vanaf het begin door Mark en mij gestyled, want van een standaard template hebben wij gebruik gemaakt. De blog draait dan ook niet meer op wordpress, maar op een CMS gemaakt door Mark. Ook dat CMS is aangepast op mijn wensen, dus dat werkt helemaal zoals ik het fijn vind. En het komt nog wel eens voor dat ik iets extra’s wil op het CMS (of de blog zelf), maar dat is dan met een Whatsappje geregeld.

Toch een beetje niche?

Ook qua inhoud is wel e.e.a. veranderd op tessaijmker.nl. Zo begon de blog met blogposts over alles wat ik interessant vind, van films tot hardlopen, van recepten naar boekreviews. Eigenlijk was hier van alles te vinden. Tegenwoordig is dat anders. Vooral de laatste maand ben ik erg bezig met waar ik naartoe wil met de blog, en probeer ik de blog in positieve zin te veranderen. Ik zal de veranderingen zo even op een rijtje zetten voor jullie, maar het is jullie vast niet ontgaan dat er dingen anders gaan dan hiervoor. Misschien wordt tessaijmker.nl toch een beetje een nicheblog.. Niet helemaal hoor, ik wil nog steeds over dingen vertellen die ik leuk vond. Toch schrijf ik mijn blogs nu voornamelijk over sporten en health, want dat vind ik heel belangrijk. Maar, boekreviews zullen ook blijven, en mocht ik nu eens iets anders kwijt willen zul je dat ook tegen komen. Toch heb ik nu meer een focus, en dat is sport en health.

Veranderingen van de afgelopen maanden

  • De hoeveelheid categorieën zijn zo’n beetje gehalveerd. Van een ratjetoe aan onderwerpen focus ik mij nu voornamelijk op sport (hardlopen!) en health.
  • De My Week op woensdag is vervangen voor een Diary op maandag. Daar vertel ik jullie van dag tot dag wat ik heb uitgevoerd die week.
  • Het is mogelijk blogs in meerdere categorieën te plaatsen en te vinden
  • Er is een zoekbalk aanwezig (rechts in de sidebar)
  • Binnenkort zal er iedere woensdag een interview met een andere hardloper verschijnen (wil je geïnterviewd worden? Mail me dan naar info@tessaijmker.nl of laat een reactie achter)
  • Gastblogs en boekreviews verschijnen alleen nog maar op zondag, dus dan kun je een artikel verwachten dat iets afwijkt van het normale
  • Iedere vrijdag verschijnt er een friday favourites, waarin ik mijn favorieten van de week deel

Een mooi jaar om op terug te kijken

Er is dus een hoop veranderd, maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Ik blog met evenveel enthousiasme als ik aan het begin van het jaar deed, want ik heb met mijn blog natuurlijk wel een geweldige hobby te pakken. Bovendien heeft de hele familie wel een bijdrage aan tessaijmker.nl. Zoals jullie weten is Mark mijn broer, en doet hij alle technische zaken van de blog. Problemen lost hij op, als ik weer eens ontevreden over iets lost hij dat op, als ik veranderingen wil lost hij dat op. Kort gezegd: Mark lost alles op. Mama is (normaal) de kok van het huis (laat het haar niet horen), en is er dan ook verantwoordelijk voor dat het blogproof is. Ze helpt mij dan ook regelmatig met de opmaak en het uitwerken van recepten. Ook Mark is vaak de dupe, want die moet regelmatig wachten met eten tot hij voldoende foto’s heeft voor mij.

Bloggers krijgen alles gratis

Althans, dat is wat veel mensen denken. En, sinds een paar maanden kan ik daar een beetje over mee praten. Nee, ik krijg niet alles gratis, maar ik heb wel 1 keer iets gekregen van een bedrijf. En dat vind ik, als arme student, natuurlijk super leuk. Ik heb natuurlijk maar weinig geld te besteden, ik ga naar school en al mijn vrije tijd gaat naar deze blog, waar ik niks mee verdien, maar wel voor betaal. Dat geeft niet, en het is een relatief goedkope hobby, maar dat wilde ik even kwijt. Want hoewel ik niet materialistisch ben (tenzij het om hardloopschoenen gaat, dan wel) vind ik het super leuk dat ik iets heb gekregen omdat ik blog.

Ik heb echt een geweldig jaar om op terug te kijken, en ik hoop dat er nog vele zullen volgen. Daar ga ik van uit, blijven jullie mij dan ook al die jaren volgen? Want zonder jullie is bloggen natuurlijk een stuk minder leuk J

2 thoughts on “Blog: tessaijmker.nl is jarig!

  1. Proficiat met de eerste verjaardag van je blog!! “Bloggers krijgen alles gratis”… I wish šŸ™‚ Ik heb ook nog niet veel gescoord hoor (onlangs toch wel een prachtige koffer-set dus dat vond ik helemaal top!!), maar daar doe ik het echt niet om… Het is gewoon een superleuke hobby, niet?! Nog veel succes in de toekomst. Groetjes, Kathleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *