22-05-2016

Blog:

Gastbloggen en Liebster Award

Gastbloggen en Liebster Award

Enkele maanden geleden kwam ik de blog van Tessa tegen op blogtrommel.com . Ik stuurde haar een e-mail met de vraag of ik af en toe mocht gastbloggen. Tessa reageerde hier positief op en bood aan om zelf ook voor mijn blog te schrijven. Zo ontstond de afspraak om iedere maand een stukje aan te leveren. Dat doen wij nu nog steeds naar mijn tevredenheid. We hebben ook al twee keer samen een winactie georganiseerd, waarvan er ééntje is waar je tot einde deze maand aan mee kunt doen.

 Ergens in oktober nomineerde Tessa mij voor de Liebster Award . Ik vond het natuurlijk erg leuk dat Tessa mij de gelegenheid gaf om wat meer over mijn eigen blog te vertellen, maar ook dat ze mij om feedback vroeg voor haar eigen blog. Er zat ook een soort opdracht vast aan de nominatie: nomineer drie andere bloggers en geef zo het stokje door.

 Het stokje doorgeven, tsja dat bleek niet zo makkelijk. De bloggers die ik van naam kende waren al eens genomineerd of ze hadden er niet veel oren naar om zelf op zoek te gaan naar andere genomineerden. De opdracht bleef dus maar liggen, tot ik bedacht om het stokje niet door te geven, maar Tessa bij deze antwoord te geven op de vragen die zij me gesteld had…

 …waarom ben jij begonnen met bloggen?Ik schreef heel vaak korte verhalen en vond het best eng om aan anderen te laten lezen wat ik had geschreven. Een bevriende collega raadde mij toen aan om te gaan bloggen om over die drempel heen te komen. Bloggen doe ik nu al drie jaar! ..wat vind jij de belangrijkste blog tip?Blijven bloggen. Als je regelmatig blogt en blogs van anderen leest, word je er vanzelf beter in. …wat vind jij het leukst aan bloggen?Ik kan echt mijn ei kwijt in het bloggen. Vaak schrijf ik heel direct op wat ik denk, waardoor ik rust in mijzelf vind. Het is leuk om in contact te komen met andere bloggers, zodat je van anderen kan leren en een netwerk opbouwt. …welke blogs volg jij zelf?Ik volg verschillende blogs via Bloglovin’ en klik regelmatig op links in tweets van bloggers die ik volg op twitter. Ik heb niet echt een paar vaste blogs die ik met regelmaat lees. Meestal kijk ik of de titel mij aanspreekt en dan lees ik de blog. …hoe vaak blog jij?Ik ben een tijd geleden van één naar twee keer per week bloggen gegaan. Ik hoop uiteindelijk dagelijks een blogpost te schrijven en probeer dit langzaam op te bouwen. Het moet wel haalbaar zijn… …hoeveel tijd besteed jij aan je blog?Best moeilijk te zeggen. Ik ben wel iedere dag bezig met het bloggen, want er komt naast het schrijven veel bij kijken; foto’s maken en bewerken, onderhoud van je website, reacties beantwoorden, aan je zichtbaarheid werken en niet te vergeten, je netwerk onderhouden en dit uitbreiden. …wat maakt jouw blog bijzonder?Ik pas niet in een hokje. “Jouw blog ziet er anders uit dan de meeste andere blogs die ik heb gezien” schreef Tessa mij nadat ik contact met haar had gezocht. Dat maakt het soms wel moeilijk, omdat mensen die online rondkijken vaak naar specifieke informatie op zoek zijn. Misschien komen ze dan wel een keer bij mij terecht, maar een volgende keer blog ik over een onderwerp dat niet aansluit op wat zij zoeken. Toch blijf ik doen wat ik doe, omdat ik er dan het meest plezier in heb. Je moet het zelf leuk vinden, daar gaat het om bij bloggen vind ik. Eigenlijk ben ik er best trots op dat ik niet in een hokje pas… …heb jij nog tips voor mijn blog (die van Tessa dus)?Je blog komt leuk en fris op mij over. Ik vind het heel knap van je dat je dagelijks een bericht op je blog publiceert. Dat wil ik ook! De kopafbeelding, de kolommen en de datum bij ieder bericht op je website zorgen voor een duidelijk overzicht. Toen ik voor het eerst op je blog kwam, heette die nog TessaTamara. Ik vond dat wel een leuke naam voor een blog. Je hebt de naam inmiddels veranderd naar TessaIJmker. Dat vind ik ook leuk, alhoewel ik je eerste naam zelf leuker vind. Je had eerst een achtergrondkleur met strepen. Deze vond ik iets te veel afleiden van het geheel. Zoals je blog nu gekleurd is, vind ik het een hele verbetering. Ik kijk wel regelmatig op je blog waar je zoekknop nou is; die heb je niet of ik zie hem niet. Dat zou je eventueel nog kunnen toevoegen of hem ergens prominent naar voren laten komen. Maar een ander vindt dat misschien wel helemaal niet nodig. Smaken verschillen nou eenmaal, denk ik altijd… Meer blogs van mij lezen? 

Geïnteresseerd in blogs over eten, het leven in/tussen twee culturen, hardlopen, Amsterdam, Marokko en nog veel meer? Breng dan een bezoekje aan www.japkebeleeft.amsterdam Tot gauw! Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie