Blog: Bloggen over hardlopen, waarom is dat zo leuk?

Sinds 2015 mag ik mij ‘blogger’ noemen. Ik startte toen www.tessatamara.nl en schreef over.. eigen alles. Ik had het streven 3 keer per week te publiceren, toen een vrij normale frequentie voor bloggers, en het leek me best een uitdaging. Ik had echter zomervakantie, had mijn hoofd helemaal vol van het bloggen en besloot veel meer te schrijven.

Al snel schreef ik iedere dag een nieuw artikel, maar eigenlijk kon ik veel meer. Ik werkte voorruit, waardoor ik nooit een dag mistte maar het persoonlijke en spontane van bloggen bleef ook weg. Dat dagelijks bloggen werd steeds moeilijker, en op een gegeven moment ging ik naar 3 tot 4 keer per week. Door mijn planning van toen was dat best lastig vol te houden, maar het ging.

Een tijdje later kreeg ik weer wat meer tijd en schroefde ik de frequentie weer op naar dagelijks. Ik begon echter in september 2016 met de opleiding ASW in Utrecht, waardoor ik heel veel weg was, en veel met school bezig was. Er bleef maar weinig tijd over om te schrijven, en ook die tijd besteedde ik regelmatig liever aan slaap inhalen of vrienden of familie.

Ik deed het even, dagelijks bloggen en studeren, maar toen veranderde dat ineens. Ik blogde ineens weken niet meer, tot ik dat op een gegeven moment begon te missen. Toen startte ik weer met 3 keer in de week. Maar, zoals jullie misschien wel weten, blog ik sinds mei elke werkdag. Dit, omdat ik denk dat het voor jullie makkelijker is om iedere werkdag een artikel te plaatsen in plaats van op vaste dagen. Die elke werkdag is voor mezelf meer een richtlijn dan een regel, het kan dus ook voorkomen dat ik hier een beetje van afwijk. Ik probeer voor mezelf een balans te vinden dus genoeg structuur en teveel structuur. Al die tijd, hoe druk ik ook was, bleef bloggen heel belangrijk en bleef ik het (op een kleine periode na) ook steeds doen. Maar wat maakt dat bloggen over hardlopen dan zo leuk? 

  • Allereerst geeft het heel veel motivatie om te schrijven over hardlopen. Het is makkelijker om te bloggen als ik ook daadwerkelijk ga hardlopen en dus is het voor mij (meestal) niet zo moeilijk om de loopschoenen aan te trekken. 
  • Daarnaast vind ik het heerlijk om te kunnen praten over de dingen waar ik me mee bezig houd. Ik heb weinig mensen waar ik mee over hardlopen kan praten, en daarom vind ik het zo fijn om het op de blog ook te kunnen. 
  • Zoals jullie lazen in het vorige hardloopdagboek, soms loop ik dus vaker dan gepland omdat het beter/makkelijker/leuker is voor de blog
  • Ik houd van schrijven, en nu mag ik helemaal zelf kiezen waar ik dat over doe
  • Het is zo lekker flexibel, ik hoef met niemand afspraken te maken als ik dat niet wil en kan doen en laten waar ik zin in heb
  • Ik hoef geen zonnestraal te missen, want met mijn macbook kan ik heerlijk in de zon werken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *