21-11-2015

Beauty & Fashion:

5 henna painting technieken

5 henna painting technieken

In mijn blog van vorige maand heb ik jullie beloofd dat ik enkele henna painting technieken zal beschrijven. Hoewel er meer manieren zijn dan de vijf die ik hierbij wil beschrijven, heb ik gekozen voor de technieken die ik zelf weleens heb geprobeerd. Daarmee kan ik gemakkelijker aangeven wat de voor- en nadelen zijn.Eigenlijk kan ik je niet vertellen naar welke henna painting techniek mijn voorkeur uitgaat. Dat is afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken. Hoe bewerkelijker de techniek, hoe mooier het resultaat, vind ik zelf. Wil je snel en makkelijk een kleine henna schildering aanbrengen die niet lang blijft zitten, neem dan een kant-en-klaar product. Kies je liever voor een grotere tekening die wat langer blijft zitten? Wil je henna op meerdere mensen tekenen? Bedenk dan dat je veel tijd nodig hebt omdat je zelf het mengsel moet maken en het spul zeker een paar uur op je lichaam moet indrogen en –trekken.

Techniek 1: TubeDe meest gemakkelijke manier om snel een henna 'tattoo' te zetten is met de tube. Deze heb je in een rode en in een zwarte variant. Vaak wordt beweerd dat zwarte henna niet bestaat. Ik hou me meestal afzijdig van deze discussie, simpelweg omdat ik daar te weinig over weet en er ook geen slechte ervaringen mee heb. Wil je wél meer weten, lees dan dit artikel of google ‘zwarte henna’. Henna uit de tube is erg makkelijk te gebruiken. Je hoeft slechts in de tube te knijpen en je kunt met een dun lijntje tekenen. Hergebruik is mogelijk, alhoewel de henna altijd in kwaliteit achteruit gaat zodra de tube geopend wordt. Tube is te koop in de Beverwijkse Bazaar en in sommige Marokkaanse winkels.

Techniek 2: ZakjeEen veel gebruikte henna painting techniek is het spuitzakje. Deze is in twee formaten te koop in Indiase winkels. De henna uit het zakje is iets bruiner dan de rode henna uit de tube en henna die je zelf bereidt. Het zakje moet je bij de punt openknippen om te kunnen tekenen. De henna in het zakje kun je bewaren, maar vaak moet je een nieuw gaatje knippen waardoor de henna dikker uit het zakje komt. Als het zakje leger raakt is het lastig in het gebruik, omdat je dan met je ene hand moet tekenen en met je andere hand de henna naar de punt moet duwen.Techniek 3: SjabloonDe techniek die ik eigenlijk best lachwekkend vind is die van de plaksjablonen. Dat zijn van die plastic stroken, vaak in de vorm van handjes en voetjes. Daar zitten gaatjes in de vorm van figuren in. Als je zo'n sjabloon op je huid plakt en er henna overheen smeert, dan komen op de plaatsen van de gaatjes henna-patronen. Wat ik er grappig aan vind zijn de handjes en voetjes. Die zijn meestal zó klein dat ze niet passen op een hand of voet. Ook deze sjablonen zijn te koop bij de Beverwijkse Bazaar of winkels met Marokkaanse (huishoud)artikelen.

Techniek 4: KnijpflesjeEen techniek die in de Verenigde staten is uitgevonden is het knijpflesje. Hiervoor moet je zelf de henna bereiden en vanuit een puntzak het flesje in doen. Op het flesje draai je een dopje met een naaldje, waarmee je kan tekenen. Het flesje en andere henna-artikelen zijn te koop bij Henna Painting

Techniek 5: SpuitDe techniek die ik zelf het meeste heb gebruikt en die ik ook het vaakst heb zien gebruiken is de henna-spuit. Ook bij deze techniek maak je de henna zelf, zuig je deze op met de spuit, ze het (stompe) naaldje erop en ga je tekenen. Ook de spuit is te koop bij de Beverwijkse Bazaar en Marokkaanse winkels.Zelf beginnen met henna painting? Probeer eerst eens een kant-en-klaar product om uit te testen of het tekenen je ligt en of je het leuk vindt. Henna patronen kun je op internet in alle soorten en maten vinden vinden. Kijk eerst eens bij henna patronen voor beginners. Wil je na het proberen vaker aan henna painting gaan doen stap dan over op het flesje of de spuit. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel henna je per keer gebruikt en je kunt de henna in porties invriezen. Ook blijft de henna die je zelf bereid hebt langer op het lichaam zitten.In een volgend blog leg ik jullie uit hoe je zelf henna klaarmaakt die geschikt is voor henna painting. Ook vertel ik dan wat je moet doen om ervoor te zorgen dat de henna donker wordt en zo lang mogelijk zichtbaar blijft.Meer blogs van mij lezen? Geïnteresseerd in blogs over eten, het leven in/tussen twee culturen, hardlopen, Amsterdam, Marokko en nog veel meer? Breng dan een bezoekje aan www.japkebeleeft.amsterdamReacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie