Review: Sukhi – handgemaakte kleden

Een mooi kleed doet ontzettend veel voor je inrichting. Een saaie vloer wordt opvrolijkt, en bovendien bieden kleden de mogelijkheid ruimtes te verdelen zonder ze daadwerkelijk van elkaar te scheiden. Sukhi zag dat, en besloot handgemaakte kleden te verkopen.

Geen ondervoede kinderen, maar echte lonen

Het eerste waar ik aan denk bij handgemaakte producten is een grote groep mensen (vooral kinderen) die op met zijn allen aan het werk zijn. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, met honger en een veel te laag salaris. Daarin ben ik vast niet de enige.

Gelukkig gaat dit bij Sukhi anders. Kort zoeken op de website leerde mij namelijk dat de kleden in goede omstandigheden gemaakt worden, en dat de kledenmakers goed betaald krijgen. In India zelfs 2 á 3 keer het lokale loon. Dat geeft mij –als relatief rijke Nederlander- een goed gevoel.

Verschillende stijlen

Op Sukhi.nl worden veel verschillende stijlen verkocht. De een is nog leuker dan de andere en er is voor ieder wat wils:

  • Beni Ouarain kleden
  • Vilten blaadjes kleden
  • Bolletjeskleden
  • Vervilte wollen draden kleden
  • Patchwork kleed
  • Stenen kleden
  • Wollen lus kleden

Mijn favoriete stijl is duidelijk de Beni Ouarain. Ik vind die kleden heel stijlvol, en passen goed bij hoe ik mijn huis in zou richten. Begrijp me niet verkeerd: het knalrode bolletjeskleed vind ik ook heel mooi, maar past niet bij mijn toekomstige inrichting. Voor mijn moeder zou ik die bijvoorbeeld wel heel mooi vinden, want die is gek op kleur. De Beni Ouarain kleden (zie onderstaande afbeelding) zijn crémekleurig met een donkere, beschaafde print. Rustig, maar niet saai. Perfect voor mij dus.

Bovendien is dat een heerlijk kleed om languit om te liggen om te genieten van een goed boek, of Pretty Little Liars, natuurlijk. Comfort vind ik namelijk ook heel erg belangrijk. En comfortabel, dat ook 😉

Prijzen

Volgens de website van Sukhi ben je met een kleed van hen tot wel 60% minder geld kwijt dan wanneer je kleden bij andere webshops zou bestellen. Dat is wel een heleboel. Hoewel er wel een aardig bedrag overblijft, heb je voor dat geld wel een kleed dat handgemaakt is, het formaat heeft dat jou aanstaat, en weet je zeker dat de kledenmakers goede werkomstandigheden en salaris hebben. Nu geloof ik niet standaard wat webshops vertellen, maar na ‘handgemaakte kleden’ te hebben ingetypt op Google kwam ik al snel tot de conclusie dat de gemiddelde prijs voor een handgemaakt kleed inderdaad een stuk hoger ligt dan de prijzen die Sukhi hanteert.

Conclusie?

  • Handgemaakte kleden kosten veel geld, maar Sukhi is een stuk goedkoper dan zijn concurrenten.
  • Je hebt veel keus, er is altijd wel iets dat je mooi vind
  • De kledenmakers werken onder goede omstandigheden en krijgen een goed salaris

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sukhi. Dit verandert echter niets aan mening. Ik heb goede research gedaan naar het bedrijf, en ik zeg alleen dingen waar ik zelf achter sta. 

One thought on “Review: Sukhi – handgemaakte kleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *