Run!: Hardloopoutfits

Wat trek je aan tijdens het hardlopen? Het zou een goede vraag zijn die iemand kan stellen als het gaat over het materiaal van kleding. Of, misschien bij de wisseling van seizoenen, wat je aantrekt bij een bepaalde temperatuur. Of misschien bij regen, sneeuw of een hittegolf. Het wordt al een iets minder goede (lees: serieuze) vraag als het gaat om leuke kleurtjes. Persoonlijk vind ik echter wel heel belangrijk dat mijn schoenen passen bij ten minste 1 van de andere delen van mijn outfit. Zo zit de kleur van mijn nieuwe adidas schoenen ook in een leuke sportlegging, een top en een aantal longsleeves. Zo kan ik altijd een outfit maken die past bij mijn schoenen.

Daarnaast heb ik een paar roze Nikes (free, 5.0). Die passen bij een groot deel van mijn kleding, want als het op hardloopkleding aankomt ben ik gek op roze. Het liefst fluoriserend, en dat mag ook best én in de top én in de legging zitten. Geen probleem, roze kun je niet genoeg hebben. Mocht ik nu een keer niet in de stemming zijn voor leuke kleurtjes heb ik ook nog mijn andere paar Nikes (Zoom structure), in het zwart. Die zijn ook nog eens waterdicht, in Nederland helemaal niet verkeerd. Maar genoeg over mijn hardloopschoenen, daar komt binnenkort nog een heel artikel over. Verder over outfits.

Hardloopoutfits

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik het leuk vind om te spelen met de kleuren van mijn schoenen en de rest van de kleding. Het is dan ook vooral daarom dat ik heel graag nog een keer knalblauwe schoenen wil om mee te trainen. Nu is het voor mij niet heel zinvol om nog een vierde paar hardloopschoenen aan te schaffen, en al helemaal niet als dat enkel om de kleur gaat. Bovendien maak ik momenteel niet genoeg kilometers om een nieuw paar schoenen voor mezelf goed te praten. Maar, mocht ik weer een keer heel fanatiek kilometers gaan vreten, dan komt er zeker nog een paar schoenen bij. In een heerlijke, felle, knalblauwe kleur. Gelukkig zijn er heel veel merken die schoenen in leuke kleuren verkopen, zoals deze Mizuno hardloopschoenen die in allerlei kleuren beschikbaar zijn. De Mizuno Wave Inspire zou voor mij dan het beste zijn. Ik overproneer namelijk, en ik heb dan ook schoenen nodig met extra veel steun. Deze schoenen bieden dat, maar zijn daarnaast een stuk minder zwaar dan de Nike Zoom Structure. Ter vergelijking: mijn Nikes wegen 315 gram en de Mizuno’s slechts 260. Een flink verschil wel!

Mocht jij nu geen last hebben van overpronatie, maar een “normale” loop hebben, dan ben je al veel vrijer in welke schoenen je kunt kopen. Je zou in dat geval ook kunnen gaan voor bijvoorbeeld Wave Ride (241 gram) en de Wave Ultima (255 gram). No worries, ook deze varianten zijn heerlijk gekleurd.

Verder zou ik ook graag nog een aantal leggings willen met een gave print. Ik vind het zo tof als een legging er lekker vrolijk uitziet! Ik heb een legging met allemaal kleurtjes, en als mijn schoenen en mijn top daar dan bij passen vind ik dat super leuk. Ik zou dus ook graag nog een paar leggings kopen. Misschien met strepen (verticaal, om het lekkere eten te verbergen) of juist met stippen.

Gekleurde hemdjes heb ik voldoende, dus daar heb ik verder geen wensen over. Wel zou ik graag nog eens mooie longsleeves hebben. Ik heb ze wel, uiteraard, maar ik heb er niet een die ik ook oprecht mooi vond. Toen ik net begon met hardlopen was mijn budget heel beperkt, en ben ik gegaan voor “goedkoop” in plaats van “mooi”. Tegenwoordig loop ik eigenlijk in dezelfde longsleeves omdat ik ze niet vaak gebruik en ik het zonde vind om er geld aan uit te geven. Toch zou ik ze graag nog eens vervangen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sportshowroom, maar dat verandert niets aan mijn gekke fratsen, onlogische behoeften of oppervlakkige problemen. Comfort en kwaliteit zijn en blijven natuurlijk veel belangrijker dan de kleur, verstandelijk ben ik me daar helemaal van bewust. Gevoelsmatig wacht ik nog gewoon op een goed excuus voor blauwe hardloopschoenen. Ben jij ook zo bezig met je outfit?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *