Review: Avanca D1

Ergens vorige week kreeg ik een mailtje. Of ik misschien een paar draadloze bluetooth oordopjes wilde testen? Dat mailtje kwam als geroepen, want mijn niet-zo-professionele koptelefoon van Action was toch wel enigszins aan vervanging toe. Het kraken ging bijna harder dan de muziek zelf en de draad van de koptelefoon naar mijn telefoon toe was zo lang dat ik het nergens fatsoenlijk kon laten zonder dat het telkens tegen mijn benen aan kwam. Oh, en niet te vergeten dat dat ding zo groot was dat ik er eigenlijk niet mee gezien kon worden. Ja, ik wilde wel een nieuwe. Graag zelfs!

En zo kwam het dat er vorige week een leuk pakketje voor mij werd bezorgd. Ik kreeg de Avanca D1, een merk waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Een compleet pakketje met de volgende spullen:

  • De koptelefoon
  • 2 extra formaten oortjes, zodat het altijd past
  • een bescherming tegen de regen
  • een bewaarzakje
  • een oplaadsnoer
  • handleiding

De headset gaat ongeveer 6 uur mee, en laat in minder dan 2 uur volledig op. Dit gebeurt via een kabel naar je computer. Het is een gewone USB-aansluiting, dus op iedere computer aansluitbaar. Geen gekke dingen dus šŸ˜‰

Ik testte de headset tijdens een middellange afstand, zodat ik een goed beeld kreeg van hoe de headset zou zitten als ik er iets langer mee liep. Ik heb ongeveer 45 met de headset gelopen en hij is niet uitgevallen. Dat klinkt voor jullie misschien heel logisch, maar ik verlies oordopjes dus heel erg snel. Ik moet normaal gesproken zoā€™n boog om mijn oor hebben omdat ze anders telkens uitvallen, maar dat heb ik met deze headset niet gehad. Wel moest ik even wennen aan het gevoel in mijn oren. De headset is heel erg licht, en ik had steeds het gevoel dat ze wel uit zouden vallen. Dit gebeurt niet, maar lijkt wel even zo te voelen.

Het draagcomfort is bij deze headset dus heel erg fijn. Lekker licht en blijft zelfs bij mijn oren heel goed zitten. Maar, nog een heel ander belangrijk aspect van een headset is natuurlijk het geluid. Ik droeg de headset met verschillende soorten muziek, van langzame muziek waar je eigenlijk niet op kunt trainen tot hardere muziek. Het klonkt allemaal even goed en fijn. Geen gekraak meer!

Voor mij zitten de grootste voordelen van deze headset in het feit dat ik alleen een snoertje heb tussen de 2 oortjes, en niet meer naar mijn telefoon. Geen geklapper tegen mijn lichaam aan dus. Daarnaast is het wel zo prettig en comfortabel dat de oortjes van beschaafd formaat zijn, en dus niet zo groot en lomp. Dat zit een stuk lekkerder.

Wil je de Avanca D1 zelf ook aanschaffen? Dat kan via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *